ECVET (Sistemul European de Credit pentru Educatie si Formare Vocationala) are ca scop sa faciliteze validarea, recunoasterea si acumularea de realizari in educatia si formarea vocationala, in invatarea formala, informala si non-formala, dobandite in timpul sederii intr-o alta tara sau in diferite situatii.

Este un sistem care permite acumularea si transferul creditelor dobandite prin recunoasterea rezultatelor invatarii in educatia si formarea vocationala (VET) din Europa. ECVET este reglementat de legislatia europeana, insa participarea institutiilor este voluntara si protocoalele nationale sunt respectate.

Scopul ECVET este sa faciliteze mobilitatea fortei de munca in VET in Europa. A fost testat in proiecte pilot in Uniunea Europeana cu intentia de a extinde aplicarea sa in mod progresiv spre categorii mai largi de calificari VET, fie existente, fie noi.

Are avantajul de a oferi studentilor posibilitatea sa isi planifice procesul de invatare in conformitate cu nevoile lor si cu schimbarile de viata, si creste posibilitatile de angajare a studentilor VET la nivelul Uniunii Europene. Conform acestei abordari, cursantii pot acumula rezultatele invatarii necesare (transformate in credite) pentru o anumita calificare, in timp, in tari diferite sau in situatii diferite.

Daca doriti sa aflati mai multe despre ECVET click aici!