AGENTIA EUROPEANA DE DEZVOLTARE (CEHIA)

Evropska Rozvojova Agentura (ERA) / Agentia Europeana de Dezvoltare este o retea extinsa la nivel UE de institutii si experti in educatie, inovare si dezvoltare regionala aflata in Praga, Cehia.  ERA furnizeaza expertiza internationala de un nivel foarte ridicat pentru domeniile public, privat, non-profit prin activitati educationale, transfer international de know-how, networking al autoritatilor-cheie si prin dezvoltare si implementare de proiecte la nivel regional, national si transnational.

Din 2008, ERA a creat o retea extensive internationala de organizatii partenere care include o larga varietate de institutii si intreprinderi din intreaga Uniune Europeana, EEA si alte tari.  Reteaua ERA cuprinde mai multe sectoare si include entitati din domeniul public si privat. ERA are ca scop sa furnizeze retelei sale a know-how, programe de educatie internationala, suport pentru cautarea de parteneri, dezvoltare de proiect si servicii de administrare de proiect. A stabilit multe parteneriate puternice si de lunga durata in cadrul proiectelor europene.

ERA a participat in multe proiecte de cooperare internationala, centrate mai ales pe inovare in educatie si pe inovare sociala. ERA are un trecut lung si incununat de succes in mobilitatea studentilor si angajatilor, scheme de internship/plasament si in cooperarea dintre institutii educationale si intreprinderi. Cele mai de success proiecte implementate includ Consortiul de Plasamente de Munca Erasmus cu doua din universitatile de top din Praga, organizarea de mobilitati PLM in cadrul Programului de Invatare pe tot parcursul vietii, Proiectul DENS (in cadrul programului PROGRESS), Proiectele Rom-Cheie si Sunt Rom, Proiectul Curente Actuale in Inovarea Sociala si Proiectul IMbatranire Activa in cadrul Programului ESF, si 4 proiecte de inovare in Programul Europei Centrale (ACCESS, BICY, E2BEBIS si CENILS).

Adresa de contact:
Evropská rozvojová agentura, s.r.o
Na Čihadle 959/55,
Praga 6,
160 00 Cehia
Telefon: (+420) 222 769 700
Site: www.euda.eu
Persoana de contact: Martin Synkule
Telefon: (+420) 222 769 700
Email: martin.synkule@eracr.cz