UNIVERSITATEA DIN LODZ (ULO) – POLONIA

Universitatea din Lodz (ULO) a fost fondata in 1945 si este astazi una dintre cele mai mari universitati din Polonia, cu 12 facultati si cu 43 000 de studenti inscrisi. Universitatea din Lodz ofera 33 de programe universitare si 134 specializari. Este disponibila de asemenea si o larga varietate de programe de doctorat, impreuna cu 90 de programe de studii post-universitare, inclusiv studii MBA. Universitatea are o experienta indelungata in implementarea proiectelor internationale de cercetare (FP6, FP7) si a proiectelor educationale (LLP, Mundus, Tempus, Health) atat in calitate de coordinator cat si de partener.

In cadrul proiectului ELMI participa doua departamente: Departamentul de Andragogie si Gerontologie Sociala si Biroul de Proiecte Educationale Internationale. Departamentul de Andragogie si Gerontologie Sociala este parte a Facultatii de Stiinte Educationale. Domeniile principale de cercetare ale sale sunt andragogia (invatarea pe tot parcursul vietii, didactica adultilor, teorii ale invatarii la adulti, teorii ale dezvoltarii adultilor, metoda biografica in cercetarea educatiei adultilor, cercetare educationala, somaj, etc.,), gerontologie sociala (teorii ale imbatranirii, stiluri de viata la varsta a treia, managementul varstei, 50+, sensul vietii , mentorat, etc.) si geragogie (educatie pentru varsta a treia, modele de educatie, Universitate pentru Varsta a Treia, metoda biografica in cercetarea din geragogie, etc.). Departamentul coopereaza in mod eficient cu organizatii din alte tari conducand cercetari stiintifice mutuale, elaborand acorduri de cooperare, participand la conferinte internationale si publicand lucrari comune.

Biroul de Proiecte Educationale Internationale este o unitate speciala care sprijina personalul academic al ULO in derularea proiectelor internationale.

 

Adresa de contact:
Universitatea din Lodz, Departamentul de Andragogie si Gerontologie Sociala,
Str. Pomorska nr. 46/48
Cladirea B, Camera 212,
91-408 Lodz,
Polonia
Telefon: (+48) 42-665-50-85
Fax: (+48) 42-665-50-95
Website: www.wnow.uni.lodz.pl
www.uni.lodz.pl
Persoana de contact: Marcin Gońda
Telefon: (+48) 42-635-47-52
Email: marcin.gonda@uni.lodz.pl