• (021) 440-11-48 / (+04) 0757-022-382
  • Curs on-line pentru ingrijitorii informali (familiali) ai persoanelor varstnice, cu focus pe ingrijirea persoanelor diagnosticate cu dementa Alzheimer. Cursul va avea ca obiectiv dobandirea de competente in domeniul ingrijirii varstnicilor de catre ingrijitorii informali, atat pentru a le permite ingrijitorilor sa faca fata mai bine provocarilor acestui rol cat si pentru profesionalizarea lor ulterioara si integrarea pe piata muncii. Temele tratate privesc ingrijirea persoanei varstnice (hranire, comunicare etc.), problemele generate de cele mai intalnite boli (cu focus special pe dementa Alzheimer), prevenirea stresului, suportul serviciilor sociale. Cursul, care in versiunea italiana initiala are 18 unitati didactice (60 de ore) va fi adaptat pentru Romania in varianta completa, si de asemenea vor fi pilotate 2 module in Polonia si Cehia .
  • Platforma on-line de resurse pentru ingrijitorii informali ai varstnicilor din Romania, cu focus pe dementa Alzheimer.
  • Ghid pentru ingrijitorii informali ai persoanelor varstnice in ceea ce priveste procesul de ingrijire , si care va prezenta totodata avantajele programului de formare in vederea obtinerii re-insertiei profesionale.
  • Concept-paper al unei strategii pentru integrarea pe piata muncii a fostilor ingrijitori informali ce doresc sa devina ingrijitori profesionisti, strategie ca va fi prezentata autoritatilor in cadrul unei mese rotunde.